Studenterna börjar tura igen

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Nu ska Helsingborgsstudenterna ut på sjön igen. Studentföreningen Stampus återupptar den gamla färjetraditionen efter två års uppehåll.

Alexandra Nicklasson är näringslivsansvarig på Stampus. Foto: Privat.
Alexandra Nicklasson är näringslivsansvarig på Stampus.
Foto: Privat.

Att ta ”en tur” är en gammal tradition i Helsingborg. Så länge färjorna förbundit Helsingborg med Helsingör har det gått att tura, det vill säga att hoppa på båten utan att gå av på motsatta sidan. Nu återinför studentföreningen Stampus traditionen med maten och billig taxfree-dryck på färjan.
– Det är en typsik helsingborgsgrej att tura och ett kul sätt att utnyttja havet på, säger Alexandra Nicklasson, näringslivsansvarig på studentföreningen Stampus.

Det är drygt två år sedan Stampus arrangerade något liknande.
– Då skötte sig inte medlemmarna på båtarna. Nu är Sundsbussarna redo att testa igen, så vi kör det här som en provgång. Funkar det så fortsätter vi gärna med det, säger hon.

Förfest i fören
Torsdagen den sjätte november kastar förfestfärjan loss. Då kan studenterna köpa mat och dryck på den egenabbonerade Sundsbussen. Stampus DJ-utskott kommer vara där och vända plattor.
– Vi har hela båten för oss själva och 135 personer kan följa med. Det kommer bli en bra förfest till torsdagspuben, säger Alexandra Nicklasson.