Helsingkrona nation bäst på allt

- in Nyheter, Studentliv
@Casper Danielsson

Fotboll, innebandy och volleyboll. Tre olika sporter – men en överlägsen nation. I helgens nationsmästerskap visade Helsingkrona vilken som var den överordnade sportnationen.

Nationsmästerskapen gick under lördagen av stapeln i Victoriahallen. Åtta nationer och ett nationssamarbete ställdes mot varandra i fotboll, innebandy och volleyboll för att kora studentlivets främsta sportnation. Lagen delades upp i två grupper, möttes i alla sporter och sedan slogs poängen ihop. Och det var inget snack. Helsingkrona gick obesegrade genom sina elva matcher och tappade bara poäng i en kryssmatch mot Lunds nation.

Fler än någonsin var med
I turneringen deltog nästan alla nationer och uppslutningen var bättre än någonsin. Idrottskollegiet drog i trådarna och ordförande Torbjörn Andersson är nöjd med hur det föll ut.
– Turneringen var väldigt bra. Det var jättebra stämning mellan nationerna och en trevlig turnering att ta hand om. Vi är där för att ha kul och lyfta idrotten, säger han.

Vill bli större
Nationsmästerskapet har arrangerats sedan några år tillbaka, men har trots det aldrig varit någon kioskvältare bland Lunds studenter. I helgen var det bättre än tidigare, men det finns fortfarande utrymme för förbättring.
– I hallen var det drygt 200 personer. Det är rätt många, men inte där vi vill ha det, säger Torbjörn Andersson och förklarar hur man ska nå ut till fler:
– Vi vill att folk ska kunna njuta av evenemanget. Till nästa år planerar vi att utvidga turneringen och göra den ännu större – med både gruppspel och slutspel. Vi vill arrangera kringaktiviteter: Publikpris, mat och underhållning. Vi vill att den ska börja hajpas, avslutar han.

Andra- och tredjeplacerade Östgöta nation och Västgöta nation slutade på samma poäng, men ÖG:s knep andraplatsen på inbördes möten.