Bananmänniskorna

Bananmänniskorna

- in Insyltad överallt
Kommentarer inaktiverade för Bananmänniskorna

På torsdagen drar jag och Emma och ska fixa papper på Ljungbergs Artist. Pappret ska användas till anmodningar för balen och bör således vara av den värdigare typen. Som gammal medietekniker minns jag studiebesöket på DNEX-tryckeriet i Akalla. Bulk. Gramvikt. Fiberriktning. Bestrukenheter. Detta är ett av få ställen där en tryckare fortfarande kan känna sig som en kung. Tyvärr finns det endast tre ark kvar av pappret vi vill ha och leverantören har lagt ned. Vi nöjer oss med ett annat papper. Inget mer kul händer, så nu kommer nästa dag:

Tentativ logga för Studio AF
Tentativ logga för Studio AF

Den största dagen på året för Studentlundskoordinatorn är höstterminens Hälsningsgille. Jag och Lukas har fått ta över Radio AF:s bord inne på mässan för att reppa Studio AF. Eftersom Lukas fortfarande inte har någon cykel går han cirka tre timmar i förväg. Själv duschar jag och slänger mig upp på svarta hingsten tre minuter innan showtime. Jag hinner som förväntat dit före Lukas. Malin ringer och vill ha hjälp med Klädkammaren. Vi hjälper. I utbyte plockar jag en stor tygbit i fräsig orange velour som får agera duk åt vårt bord.

På bordet bredvid oss står tre lådor med bananer. Framför oss står en kille i kockutstyrsel med en bricka hors-d’œuvres. Bakom oss står en uppstoppad hare. Lite snett framför oss börjar mina Blekingska-affischer bilda en färgglad vägg av pop-art. Det finns fyra bord jag hade kunnat stå vid: Studio AF, Klädkammaren, HTS och Blekingska. Eftersom jag stod för Blekingska på SAF (läs om denna fantastiska upplevelse här!) behöver jag inte göra det igen. Jag har lovat att hjälpa Malin i den mån jag kan. Kåren får klara sig utan mig denna gång.

Bananmänniskorna bredvid oss lockar många. Efter ett tag märker jag till min stora förvåning att bananerna har kondomer. Onödigt när alla är kloner, kan tyckas. Det visar sig att det är Projekt 6 (P6). De vill gärna göra ett program med Studio AF. Mycket bra. Vi får in en hel del intresseanmälningar. Jag springer lite fram och tillbaka och blir fotad.

P6 på Hälsningsgillet
P6 på Hälsningsgillet

Efter att ha varit orimligt trevlig i 7 timmar känns min hjärna ungefär som krossad plysch. Vi lyckas ta oss hem och besöker ölcafét på nationen. Tyvärr är maten nu slut och vi får nöja oss med öl. Lukas ska träffa sina riktiga vänner på Rauhrackel senare, så vi bestämmer oss för att äta Pizza på Mårtens. Jag lämnar honom i stan och cyklar tillbaka till nationen. Det är förfest i en korridor. Hey Elbow ska spela på nationen. Jag dricker öl och pratar med de nyinflyttade novischerna.

Bandet är riktigt bra. Klubben är nästan full. Lundagård är där. De är taggade. Bra klubb. Efterfesten blir något konstigt när vi ränner fram och tillbaka mellan Lyx-Vildanden (husen mitt emot brutalisthusen) och nationen. Bra dag.

Facebook Comments

You may also like

En minnesvärd, och lugn karneval

Karnevalsledningen vittnar om en lugn helg och berättar