Den tredje kräftskivan

Den tredje kräftskivan

- in Insyltad överallt
Kommentarer inaktiverade för Den tredje kräftskivan

Jag och Axel har bokat in ett gympass på lördagen. Är lagom obakis. Efter en snabb dusch är det dags att fixa kuvert till bal-anmodningarna. Emma har köpt kuvert på ÖoB. Vi har en lista med alla adresser. Vi har även en flaska Prosecco. Den enda överlämningen vi fått från våra företrädare är att man ska dricka mycket bubbel. Vi adresserar kuverten. Jag skämtar om att Emmas handstil ser ut som en 14-årig tjejs. Egentligen tycker jag att den är fin. Min handstil är inte fin. Jag har avvänjt mig vid den påtvingade skrivstilen man lärde sig i lågstadiet. Den gick aldrig att läsa. Varken av mig själv eller andra. Min nuvarande handstil är något schizofren. Jag noterar att jag lyckas skriva samma bokstav på tre olika sätt i samma namn.

Anmodningskuvert
Anmodningskuvert

Proseccon tar slut och det är egentligen dags för nationens novisch-kräftskiva. Det är min tredje kräftskiva för säsongen. Kuratelet har jobbat med partytält på innergården hela dagen. Vädret är lika schizofrent som min handstil, så kräftskivan flyttas hem till källarmästaren. Emmas rummis, tillika novischtjänsteman på nationen, tittar förbi. Hon meddelar att det är fullt i källarmästare Lehmans lilla lägenhet. Jag och Lukas har skaffat kräftor. Nödläsningen blir en lite mindre skiva hos Emmas bästis och hennes pojkvän. Kräftor äts. Sånger sjungs. Snaps dricks. Hattar byts. Gemensam efterfest med novischerna.

Facebook Comments

You may also like

En minnesvärd, och lugn karneval

Karnevalsledningen vittnar om en lugn helg och berättar