östgötsk vrede

- in Nyheter

Igår avnjöt vi en riktigt festmåltid hos familjen Fredriksson. Så fint att låta lite beasås lägga sig som ett skyddande hölje runt mina stressade inre organ.
Efter det skulle vi givetvis in till Göteborg igen för att dricka en god öl, det var ju så länge sen. Mmmm gotte!! Jag kämpade med att hålla modet uppe i ett sällskap på sex eller sju killar, vem orkar minnas/märka, och en tjej. Tjejen var alltså jag. Smsade tjejkompisar med ledsna smileys och rop på hjälp. Sedan skulle faktiskt de mörka molnen komma att skingras då det visade sig att en i sällskapet vuxet upp på den östgötska landsbygden. LIKT MIG!!! Han ba ”bredvid min skola låg det ett gärde” jag ba ”BREDVID MIN MED!”, han ba ”när jag började skolan fick jag gå i en 1-2-3:a jag ba ”JAG MEEEED!!!!!”. Det var underbart att prata kunna koppla med någon på detta ljuva vis. Inte precis känt mig hemma bland bokmässans montrar.

Kalla mig okunnig lantis men jag trodde fan det skulle finnas mer gratisgrejer på bokmässan? Eller halvgratisgrejer man kunde halvsno? Är det för mycket begärt att när man har nästlat sig in på den övre medelklassens favoritfest åtminstone kunna få avnjuta lite gratis bubbel? Är det inte mer flärdfullt än en enorm mässhall med många, ganska gamla människor som dricker varsin KÖPT Mariestad? Mycket besviken. Tror jag ska snickra mig ett plakat nu innan vi återvänder med budskapet: ”MERA SNITTAR”. Eller kanske ”MER ÖSTGÖTSKA FÖRFATTARE”. Vad är det egentligen för mystisk underrepresentation som råder? Varför finns inga författare eller skribenter från Åtvidaberg eller Kisa? Så många frågor, Bokmässan 2015, så få svar.

OBS! Plus i kanten till Expressen-montern som hade asgoda gratiskolor i skinande skålar på en monterdisk. Dom var precis lika goda som de små kolor man köpte och stoppade i en brun påse av ”gammaldags” papp på Skänninge marken när jag var barn, det fanns två streck på den lilla bruna påsen; fyllde man den till det första strecket betalade man 20 kronor, men vällde kolorna upp till streck nummer två fick man minsann langa fram 30 sek ur magväskan! Nu kostar säkert kolorna på Skänninge marken 85kr/påsen, och påsen är säkert inte ens gjorde av ”gammaldags” papp längre utan istället nån nymodig latexvariant med fräcka bokstäver i grön neon och eldflammor runt om

OK Bokmässan då, alldeles snart ska vi fara tillbaka och denna dag ska vi vara otroligt produktiva och införskaffa jättemycket intressant material. Igår såg vi hela inspelningen av ett avsnitt av podden ”Lunch med Montelius” vilket var underbart, men Marcus säger att eftersom det är just en pod så behöver vi ej skriva om den upplevelsen, folk kan ju gå in själva och lyssna om några dagar.
Så det tipset kan ni ju få istället då!

Nu måste jag sminka mig, hej