Arkitektkontor och blivande arkitekter möttes på arbetsmarknadsmässa

Arkitektkontor och blivande arkitekter möttes på arbetsmarknadsmässa

- in Nyheter
Kommentarer inaktiverade för Arkitektkontor och blivande arkitekter möttes på arbetsmarknadsmässa
@Lundagård
Arbetsmarknadsmässan Arkipelago. Foto: Ulrike Donnerhack.

I helgen arrangerades för sjätte året i rad arbetsmarknadsmässan Arkipelago, en mässa som riktar sig till arkitektstudenter.

Arbetsmarknadsmässan arrangerades av näringslivsutskottet för A-sektionen på LTH men är ett samarbete med de övriga arkitektskolorna i Sverige samt fackförbundet Sveriges Arkitekter.

Tanken är enligt arrangörerna att Arkipelago ska fungera som en mötesplats där studenterna kan möta branschen i form av arkitektkontor.
– Det är givande att se hur Arkipelago hjälper studenterna att knyta kontakter i arbetslivet och hur mässan även främjar kontakter mellan arkitektkontoren,  säger Olga Fürst Värild, ordförande för näringslivsutskottet.

Enligt henne har även skolledningen varit delaktiga i planeringen av mässan.
– Det är stimulerande att skolledningen visar engagemang och vi har haft en nära kontakt i planeringen av mässan, säger Olga Fürst Värld.

I år medverkade även Byggkeramikrådet som anordnar tävlingar för arkitektstudenter och FEM Ark, feministiska arkitektstudenter. För första gången var även ett danskt arkitektkontor representerat och arrangörerna hoppas att de i framtiden kommer att inspirera andra danska företag att vara med på mässan.

Foto: Ulrike Donnerhack.

Facebook Comments

You may also like

Olika vinklar på renlighet

Forskare från två olika institutioner möts för att