Låt fantasin flöda – nästa år blir det imaginalkarneval

Låt fantasin flöda – nästa år blir det imaginalkarneval

- in Lundakarnevalen 2018, Nyheter
Kommentarer inaktiverade för Låt fantasin flöda – nästa år blir det imaginalkarneval
@Lundagård
Bild: Lisa Bergenfelz

Temat för Lundakarnevalen 2018 är imaginalkarneval. Temat kommer prägla alltifrån karnevalståget till tältnöjena inne på karnevalsområdet.

Idag släpptes temat för Lundakarnevalen med pompa och ståt. Nästa år blir det imaginalkarneval. Även de karnevalistiska idétävlingarna där studenter och allmänheten kan bidra till att forma karnevalens innehåll öppnade under tisdagsförmiddagen.

– En idé har alltid börjat någonstans innan den blir verklig. Temat imaginal står för det fantasifulla, för drömmar och det påhittade, Ellen Olsson, vierichef.

– Idag släpps även idétävlingarna. Där blir temat en utgångspunkt för de som vill skicka in förslag på till exempel dryckesvisor eller tältnöjen, säger Freja Davidsson Bremborg, säkerhetschef.

Lundakarnevalen sker vart fjärde år och kommer 2018 äga rum den 18-20 maj. Mer än 5000 studenter engagerar sig idéellt för att skapa karnevalen. Under karnevalshelgen förvandlas lundagårdsparken till ett festivalområde med olika nöjen, tombola bodar och konserter och föreställningar. Under helgen går också det traditionella karnevalståget genom staden.

Facebook Comments

You may also like

Drönare förstörd av polisens insatschef

Under karnevalshelgen upprättades ett flygförbud över delar av