Polisen nöjda med upplägget inför karnevalen

Polisen nöjda med upplägget inför karnevalen

- in Lundakarnevalen 2018, Nyhet
Kommentarer inaktiverade för Polisen nöjda med upplägget inför karnevalen
Kommunpolis Joakim Nyberg, polisens insatschef under Lundakarnevalen Fredrik Wahlöö, Lundakarnevalens kommunikationschef Sara Ramberg och Karnevalsgeneralen Freja Davidsson Bremborg

Nu har Lundakarnevalen officiellt dragit i gång och inför invigningen hölls en pressträff i Palaestra, som fungerar som presscenter, där arrangörerna berättade om sina förhoppningar inför att festen äntligen drar i gång.

– Dagen vi har väntat på i flera år är äntligen här. Karnevalisterna har visat prov på ofattbar kreativitet, förkunnade karnevalsgeneralen Freja Davidsson Bremborg, innan hon gav exempel på statistik i anslutning till årets Lundakarneval.

5 779 karnevalister och 71 145 nöjesbiljetter till 174 nöjesföreställningar är några av siffrorna som utgör årets karneval. Under pressträffen fanns även representanter från poliskåren på plats.

– Vi har dragit i gång detta nu. Vi hoppas att det ska bli en bra, säker och trygg tillställning, sa Fredrik Wahlöö, som är polisens insatschef under Lundakarnevalen.

Joakim Nyberg, kommunpolis i Lund, berättade lite mer om vad polisens roll kommer att vara under karnevalsdagarna.

– Vi har tillsammans med arrangörerna haft ett tätt samarbete för att komma dit där vi är i dag. Vi är här för att besökarna ska känna sig trygga och kommer att vara synliga och tillgängliga för kommunikation. Vi är nöjda med upplägget.

Sara Ramberg, kommunikationschef, avslutade informationsträffen:
– Sent i går kväll kom alla fina dekorationer och lampor upp, så allt har flutit på bra, berättade hon.

Facebook Comments

You may also like

Drönare förstörd av polisens insatschef

Under karnevalshelgen upprättades ett flygförbud över delar av