JF:s soprum i lågor under Kulturnatten: ”Uppseendeväckande”

- in Kår, Nyheter

Efter 01.00 under Kulturnatten den 22 september, brann soprummet utanför Juridiska föreningen (JF). Brandkår tillkallades och släckte elden, men skador hann uppstå på en bil som var parkerad i närheten samt på fasaden till den intilliggande byggnaden.

– Det ser uppseendeväckande ut, säger Hampus Welin, ordförande för Juridiska föreningen (JF).

Sedan branden har JF tvingats förvara kartonger och glas i sina egna lokaler tills fastighetsägaren Öresundsporten ordnar med nya återvinningskärl. Hampus Welin är lättad över att branden inte nådde föreningens byggnad, men betonar samtidigt att de inte hade någon verksamhet i lokalerna vid tidpunkten.

– Det var en medlem som hörde av sig under natten och berättade att det var brandbilar utanför JF:s lokaler.

– Återvinningen blir lidande, vi kan bara slänga restavfall tills vidare. Vi försöker se till att vi får fler sopkärl så snart som möjligt så att vi kan återvinna som vanligt igen.

En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats då ingen naturlig orsak till branden har funnits. Vem den misstänkte skadegöraren kan vara säger sig JF:s ordförande inte ha några misstankar om.

– Vi har ingen aning om vad det kan vara. Det är hyresvärden som sköter kontakten med polisen, säger Hampus Welin.

Saneringsarbetet ska påbörjas snart, men tills vidare står den förkolnade stommen till soprummet kvar på Winstrupsgatan 8 utanför JF:s lokaler.

Branden hann släckas och ingen människa kom till skada. Men skador hann uppstå på en bil som var parkerad i närheten samt på fasaden till den intilliggande byggnaden. Foto: Loke Sjödin