Får jag köra in min vagn i dig?

- in Krönikor, Studentlivskrönika

Dejtingapparnas tid är förbi – nu gäller det att hitta kärleken i mataffären. Med en vänd ananas och lite mod kan nästa stora kärleksmöte ske bland butikshyllorna. Lundagårds studentlivskrönikör Mimosa Lu är redo att testa.

Mitt ändlösa scrollande på Tiktok har länge varit ett problem. Sanningen är att det troligen kommer fortsätta vara så tills appen förbjuds eller kraschar. Till mitt försvar lär jag mig alltid något nytt från alla content creators – som nya recept, hur jag städar min tvättmaskin, och numera hur jag ska hitta min nästa partner: Genom att stöta min kundvagn mot deras i matbutiken.

Trenden, som började i mataffären Mercadona i Spanien, har skapat konkurrens för dejtingapparna. Varför svajpa höger när du kan stöta in i någon irl? Allt du behöver göra är att befinna dig i en matbutik mellan klockan 19 och 20, lägga en upp och nedvänd ananas i din matvagn, ställa dig i vinavdelningen och krocka vagnen mot någon som du tycker är attraktiv. Så enkelt ska det tydligen vara att hitta min nästa ”soulmate”. Varför blev inte detta en grej för längesen? Eller snarare – varför har vi inte tagit det till Sverige än?

Helt ärligt är idén genialisk. Att gå och handla är en vardagssyssla, men det är också det bästa sättet att ta reda på om du faktiskt kan stå ut med en person. har ni det trevligt när ni gör något så enkelt som att handla, då lär ni ha kul när ni gör saker som är socialt accepterade som faktiskt roliga. Själv älskar jag att handla – till den grad att större delen av mitt CSN går åt till mat och råvaror. Nu kan jag alltså njuta av min favorithobby efter en lång pluggdag, samtidigt som jag slipper sitta och desperat svajpa på dejtingappar på kvällarna. Två flugor i en smäll! 

Att dejta i Lund är svårt. Dejtingapparna är bortom räddning och jag var nog ändå aldrig helt övertygad om att jag skulle få napp där. Men vad annars kan man göra än att hoppas? Hoppas att baristan som serverar min kaffe skriver sitt nummer på muggen. Att tjejen som sitter bredvid mig på Sambib skickar en lapp med: ”får jag chans på dig?” med endast en ja-ruta. Äh, jag hoppas väl för mycket – men så är jag väl något av en hopplös romantiker.

Känner jag mig själv rätt kommer jag ju ändå inte våga drämma in i en främling. Men det jag menar är att i stället för att något exemplariskt och filmiskt som i en romcom ska hända, kommer det snarare sluta med att jag, helt svettig och nervös, stapplar fram till någon stackare och klämmer ur mig något i stil med: ”Ursäkta, skulle jag kunna köra in min vagn i dig?”. Personen lär då bara stirra på mig upp och ner och sen gå därifrån. Och helt ärligt, jag skulle förstå henne.

Romantiska möten har aldrig varit min starka sida, men jag är inte riktigt redo att ge upp än. Så därför känns det rätt att bara uppdatera Tinder-bion till: Vi ses klockan sju i morgon! Jag har min ananas, har du?