Långt utanför centrum och endast kallvatten under perioder.
Utbytesstudenter är mycket missnöjda med studentboendet Greenhouse.
– De senaste åren har det varit en desperat situation, säger Ingela Fallenius på International Housing Office, om tillgången på bostäder för utbytesstudenter.
Inför höstterminen var bostadsbristen akut i Lund. Universitetet avrådde till och med utbytesstudenter från att åka till Sverige utan att ha ordnat boende i förväg.
Missnöjet är också stort hos vissa av de studenter som tilldelats bostad genom International Housing Office.
Studenboendet Greenhouse ligger ett par kilometer utanför Lunds stadsgräns, avsides på en åker. Det är en kvarts promenad från stadsbussens ändstation och grusvägen som leder till huset är oupplyst och ojämn. Under vintern fick studenterna pulsa i snön för att ta sig hem. Flera av de boende som Lundagård pratat med känner sig som offer för en nödlösning.
– Det är inte normalt att vi blivit placerade på ett ställe dit det inte går någon kollektivtrafik. När jag kom till Lund i augusti fick jag en karta över stan. Men på den var boendet inte med, säger Isabelle St Marc från Frankrike, en av de fyrtio utbytesstudenter som bor på Greenhouse.
Sedan tre veckor tillbaka har de fått klara sig utan varmvatten under stora delar av dygnet. Orsaken är att varmvattensystemet inte är anpassat efter antalet personer som bor där.
– En tjej på korridoren ringde till hyresvärden för att klaga. Då sa han att vi konsumerar för mycket energi, så det är normalt att vi inte har något varmvatten. Han säger att det inte är hans problem om vi måste duscha varje dag.
Hyresvärden Ove Linde medger att varmvattensystemet har vissa brister och säger att han arbetar på att förbättra det. Men han tycker att studenterna får skylla sig själva.
– Yngre människor duschar mycket. De är inte medvetna om kostnadsbilden, säger han.
Men enligt Lunds energi är vattenförbrukningen som Linde hänvisar till inte exceptionell.
International housing Office sköter uthyrningen av Greenhouse. Men Ingela Fallenius, kontaktperson för utbytesstudenterna i boendefrågor, vill inte uttala sig om boendet innan hon fått all information. Ett möte med hyresvärden och studenterna är inbokat.
Hur ser du på att studenterna varit utan varmvatten stora delar av dygnet?
– Det är i så fall inte bra. Inte tillfredsställande.
Har inte ni ett ansvar för bostadsvillkoren på de bostäder ni förmedlar?
– Jo, men vi blir tilldelade bostäderna av Byggnadsenheten vid Lunds universitet. Vi får bara order att hyra ut dem, säger Ingela Fallenius.
Är ni desperata efter bostäder?
– De senaste åren har det varit en desperat situation, ja.
Hos utbytesstudenterna gror samtidigt misstanken att de tvingas nöja sig med lägre standard än svenskar.
– Vi vill ju bara ha ett ställe att bo på. Vi stannar bara ett år och klagar inte så mycket som svenska studenter skulle göra, säger Sasja Ivanc.
Men det förnekar Ingela Fallenius skarpt.
– Det är en absurd kommentar. Den har ingenting med verkligheten att göra. Det har bott svenska studenter där tidigare.