Ledsen matblogg skänker glädje

- in Nyheter
@Casper Danielsson

Vad sägs om rostbröd med brieost och senapssill? Överkokt potatis med överkokt potatis?
På Facebook-sidan Ledsna Matbloggen visas studenters inte så kulinariska verklighet upp.

Instagram är de livsstilskoketterandes hemmaplan. På sociala medier konstrueras ofta en välpolerad fasad – inte minst genom mat. Ledsna Matbloggen är en Facebook-sida som har gått åt tvärt motsatt håll.
– Det finns så många trendiga matbloggar. Det här blir en motpol mot dem, säger Cassandra Johansson, en av studenterna bakom sidan.

Jon Källgren och Cassandra Johansson är några av studenterna bakom matbloggen. Foto: Privat
Jon Källgren och Cassandra Johansson är några av studenterna bakom matbloggen.
Foto: Privat

Ledsna Matbloggen springer ur en konflikt i korridor B2 på Parentesen.
– Det finns två läger i korridoren. Några lagar väldigt god och trendig mat, men jag är en motpol till dem. Jag lagar väldigt ledsen mat – väldigt enkel. Det påpekas ofta, säger Jon Källgren, medskapare till sidan.

Många känner igen sig
Speciellt trendig mat publiceras nämligen inte på Ledsna Matbloggen. I stället visas högst uppgivna måltider upp från personer som inte profilerar sig genom sin fina lunch. Detta till många personers glädje.
– Vi har fått bra reaktioner på Ledsna Matbloggen. Folk är som vi: Lite trötta på att folk bara visar sin fina pasta och sallad. Det är roligt att se en annan slags verklighet, förklarar Jon Källgren.
– Det är många som känner igen sig. Vi har fått jättemånga fina bidrag, lägger Cassandra Johansson till.

200 likes
Ledsna Matbloggen har drygt 200 gilla-markeringar och har ännu inte exploderat viralt.
– Vi har inte tänkt på att sprida den, säger Jon Källgren.