Vad sägs om rostbröd med brieost och senapssill? Överkokt potatis med överkokt potatis?
På Facebook-sidan Ledsna Matbloggen visas studenters inte så kulinariska verklighet upp.
Instagram är de livsstilskoketterandes hemmaplan. På sociala medier konstrueras ofta en välpolerad fasad – inte minst genom mat. Ledsna Matbloggen är en Facebook-sida som har gått åt tvärt motsatt håll.
– Det finns så många trendiga matbloggar. Det här blir en motpol mot dem, säger Cassandra Johansson, en av studenterna bakom sidan.
Ledsna Matbloggen springer ur en konflikt i korridor B2 på Parentesen.
– Det finns två läger i korridoren. Några lagar väldigt god och trendig mat, men jag är en motpol till dem. Jag lagar väldigt ledsen mat – väldigt enkel. Det påpekas ofta, säger Jon Källgren, medskapare till sidan.
Många känner igen sig
Speciellt trendig mat publiceras nämligen inte på Ledsna Matbloggen. I stället visas högst uppgivna måltider upp från personer som inte profilerar sig genom sin fina lunch. Detta till många personers glädje.
– Vi har fått bra reaktioner på Ledsna Matbloggen. Folk är som vi: Lite trötta på att folk bara visar sin fina pasta och sallad. Det är roligt att se en annan slags verklighet, förklarar Jon Källgren.
– Det är många som känner igen sig. Vi har fått jättemånga fina bidrag, lägger Cassandra Johansson till.
200 likes
Ledsna Matbloggen har drygt 200 gilla-markeringar och har ännu inte exploderat viralt.
– Vi har inte tänkt på att sprida den, säger Jon Källgren.