Misstänkt bostadsbedragare beredd att betala

Misstänkt bostadsbedragare beredd att betala

- in Nyheter, Studentliv
Kommentarer inaktiverade för Misstänkt bostadsbedragare beredd att betala
@Tor Gasslander

Åtalet mot den man som misstänks ha lurat bland annat flera studenter på över 20 000 kronor i ett bostadsbedrägeri inleddes på måndagen. Den åtalade säger sig vara villig att betala tillbaka pengarna om han döms.

Rättegångsdatumet var från början satt till två veckor tidigare, men fick skjutas fram när mannen inte infann sig. Vissa av de åtalade hade då, precis som vid veckans förhandlingar, rest från flera olika länder i Europa för att delta i rättegången. Den misstänkte mannen åtalas i rättegången för grovt bedrägeri, men misstänks även för flera andra brott.

Under förhandlingarna, som pågick under stora delar av både måndag och tisdag, framkom den åtalades kalla agerande. Målsägande efter målsägande vittnade om hur de stått med sina flyttlass redo den första oktober förra året, bara för att via ett telefonsamtal få veta att de inte kunde flytta in.

– Jag fick bo några dagar hos olika vänner, men det var en väldigt stressig tid och det hade en negativ inverkan på mitt förhållande, berättar en av de drabbade.

Samtliga målsägande har fått kontakt med den åtalade via en annons på Blocket.se och lurats att betala mellan 20- och 35-000 kronor i deposition för att få tillgång till lägenheten.

Flera av de drabbade har också betalat in en första hyra på drygt 6000 kronor. De har alla krävt tillbaka sina pengar. Vissa kräver dessutom den åtalade på pengar för onödiga resor till och från den lägenhet de aldrig fick hyra. En man berättar att han kört totalt 100 mil till och från lägenheten genom ett flertal resor från Okö i Danmark.

Den åtalade mannen har gått med på att betala större delen av de dryga 500 000 kronor som krävts av honom i skadestånd av de 17 målsägande parterna om han fälls. För grovt bedrägeri riskerar den åtalade i så fall upp till sex års fängelse.

Domen meddelas den 27 november.

Facebook Comments

0 Comments

  1. Unfortunately I don’t think that he’s in any position to be able to pay which is why he has no issue saying that he will.

  2. Unfortunately I don’t think that he’s in any position to be able to pay which is why he has no issue saying that he will.

You may also like

Sextrakasserad student får hundratusen

Stockholms tingsrätt har dömt Lunds universitet att betala