MF om Toddybladet: "Det är inte okej"

- in Debatt
@Lundagård

”Det här året har humorn uppenbarligen gått över gränsen och det är inte okej, vi kommer därför internt att ta upp diskussionen med ansvariga om vad som är okej innehåll i bladet.” Det svarar Medicinska föreningen, MF:s, ordförande Julia Frändberg.

 

Jag beklagar att innehållet i tidningen har uppfattats på det här sättet. MF centralt har ingen insyn i innehållet i tidningen före den går i tryck, det står den fristående redaktionen för. Nu inser vi att vi kanske behöver jobba på ett annat sätt. Tidningens innehåll speglar varken MFs eller våra medlemmars åsikter.

Vad jag vet så är ambitionen är att göra något som är roligt och provocerande, tanken med bladet har aldrig varit annan än att göra satir. Satir är en balansgång. Det här året har humorn uppenbarligen gått över gränsen och det är inte okej, vi kommer därför internt att ta upp diskussionen med ansvariga om vad som är okej innehåll i bladet.

Diskussionen om toddys organisationstillhörighet förs vissa år i MFs fullmäktige och vi kommer att ta upp den diskussionen igen till följd av ert brev.  Vi kommer också, som sagt, internt se över hur man arbetar med bladet.

Mvh//

Julia Frändberg , ordförande för Medicinska föreningen

Läs också det Öppna brevet  till Toddyredaktionen:  ”Toddybladets koncept är att skämta om sex, men det som ni trycker i tidningen är inte sex utan grovt sexistiskt.”